۲ محصول شیمیایی مخترع جوان در مسیر تجاریسازی | دستگاه فیزیوتراپی برای «پا پرانتزیها» ساخته شد
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد.
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
ثبت ۱۰۰ مقاله ISI و ۳۰ طرح علمی پژوهشی توسط پژوهشگران جوان
درخشش پژوهشگران جوان و نخبه در ۳ دوره مسابقات بینالمللی اختراعات جهان
اختراع ۲ دستگاه نمونهبرداری
از ساخت روبات هوشمند مینیاب تا تولید صابون ضد جوش و لک
تولید گلهای نوین رز با عمری جاودان بدون پشتوانه آب و آفتاب
از تولید داروی استنشاقی تا ایدهپردازی در حوزه آزمایشگاهی
عبور از سرنوشت تلخ حیوانات آزمایشگاهی با ایده «جاودانسازی بافتهای جانوری»
خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» بهمنظور آشنایی با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر با کریم عباسزاده رئیس این باشگاه گفتوگو کرده که در ادامه میخوانیم.
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر را بیان کنید.
عباسزاده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر سال ۱۳۷۷ به ریاست مجید قندچی تشکیل شد و از سال ۱۳۸۶ مقصود جهانی عهدهدار این سمت شد و رشد کمّی و کیفی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر را در پی داشت.
از سال ۱۳۸۸ حسن آبسالان به صندلی ریاست باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر تکیه زد و تا سال ۱۳۹۷ (۹ سال) در این مقام حضور داشت و ابتدا این باشگاه پیشرفت چشمگیری داشت و بعد از جدایی «دکتر جهانی» از معاونت پژوهشی که کمکحال «دکتر آبسالان» بود و راهنماییهای خوبی میکرد، فعالیت باشگاه رو به افول گذاشت و شاهد کاهش دانشجو و کاهش درآمد دانشگاه بودیم.
شاخصترین فعالیت باشگاه پژوهشگران جوان اهر
سال ۹۷ مهدی ثاقبیان به مدت سه ماه مسئول باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر شد که عملاً منجر به تعطیلی باشگاه شد و از شهریور سال ۹۷ بنده با پیشنهاد ابراهیم قربانی رئیس وقت دانشگاه معرفی و عهدهدار مسئولیت باشگاه شدم.
آنا: فعالیتهای شاخص و موفقیتهای اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر در گذشته و حال چه بوده است؟
عباسزاده: در دوره ریاست «دکتر جهانی» بر باشگاه فعالیتهای چشمگیری صورت گرفت و بیشترین تعداد عضو در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر حضور داشتند و طرحهای پژوهشی زیادی اجرا و مقالات فراوانی به نام باشگاه تولید میشد، به همین دلیل باشگاه رتبه برتر کشوری را به خود اختصاص داد و سال ۹۲ جشنواره اختراعات و ابداعات را برگزار کرد.
ساخت دستگاه فیزیوتراپی برای معلولان با دست و پاهای پرانتزی توسط وحید عباسزاده عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اهر انجام شده و هماهنگی لازم با مرکز رشد برای تأمین منابع مالی بهمنظور پایان ساخت دستگاه صورت گرفته است.البته با توجه به شیوع ویروس کرونا فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر تحت تأثیر قرار گرفته و فعالیتهای فیزیکی را به حالت تعلیق درآورده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان جایی است که دانشجویان با حضور فیزیکی بیشتر با یکدیگر ارتباط میگیرند و موجب خلق فعالیت و ایدههای شاخص میشوند، امیدواریم با ریشهکنی ویروس کرونا، فعالیتها دوباره از سر گرفته شود، اکنون نیز فعالیتها را بهصورت مجازی و از طریق سامانه باشگاه پیگیری میکنیم و سیاستهای ما در راستای پیشرفت علمی دانشجویان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر است.
از مهمترین فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر میتوان به برگزاری دورههای آموزشی بورس، نرمافزارهای حسابداری، دورههای مهارتی مکانیک خودرو، برق و بازدیدهای علمی از معادن و کارخانههای شهرستان اهر و شهرهای همجوار (معدن مس سونگون) برای شناسایی و فعالیتهای علمی از ظرفیتهای منطقه را برای اعضا و استادان فراهم و برای ارتقای کیفی علمی و پژوهشی دانشجویان، مسابقات علمی چالش جاذبه - سازههای ماکارونی سبک و سنگین برگزار شده کردیم.
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.؟
عباسزاده: کاهش دانشجو در واحدهای شهرهای کوچک و تمرکز جذب در مراکز استانها موجب شده که بیشتر دانشجویان در مراکز استانها تحصیل کنند. از سوی دیگر تنظیم بودجه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر را براساس تعداد دانشجو و درصدی از درآمد شهریه دانشجویان بودجهبندی میکنند که این موضوع موجب کاهش بودجه باشگاه به نسبت سالهای گذشته شده و تعداد دانشجو از ۱۲ هزار به کمتر از ۳ هزار نفر رسیده است.
اگر برای باشگاههای پژوهشگران جوان و نخبگان واحدهای دانشگاهی یک ردیف بودجه ثابت اولیه و ثانویه متغیر به ازای تعداد دانشجو برنامهریزی شود، بودجه باشگاهها تا حدودی تأمین و این موضوع موجب افزایش فعالیتهای مختلف باشگاه میشود.
از مهمترین فعالیتها جذب دانشجویان برتر و مستعد برای باشگاه بوده که در سالهای گذشته از سوی سازمان مرکزی لیست دانشجویان برتر اعلام میشد و به عضویت باشگاه درمیآمدند و از سال ۹۶-۹۹ هیچگونه لیستی از سازمان نیامد و این موضوع یکی از عوامل مهم در کاهش اعضای باشگاه شد.
آغاز فعالیت انجمنهای علمی با مجوز سازمان مرکزی
البته دی سال ۱۳۹۹ لیست اعضای برتر دانشجویان ۹۶ تا ۹۸ مقاطع ارشد و دکتری ارسال شد که در زمان ارسال بیش از ۹۰ درصد آنان فارغالتحصیل شده بودند و باشگاه نتوانست از آنها عضوگیری مناسبی داشته باشد و اگر این لیستها در اوایل هر ترم ثبت نامی ارسال شود، عضوگیری بهتری خواهیم داشت.
آنا: افتخارات و جوایز ملی و بینالمللی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟
عباسزاده: فعالیتهای خوبی در این راستا توسط اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر صورت گرفته و در حال انجام بوده و ثبت دو مورد اختراع محصول شیمیایی (کرم دست و صورت - خمیر بازی ارگانیک) توسط اکرم نجفیزاده عضو باشگاه ازجمله آنهاست که به مرکز رشد واحد تجاریسازی محصول معرفی شدهاند.
مورد دیگر دستگاه در حال ساخت فیزیوتراپی برای معلولان با دست و پاهای پرانتزی توسط وحید عباسزاده عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر بوده و هماهنگی لازم با مرکز رشد برای تأمین منابع مالی بهمنظور پایان ساخت دستگاه صورت گرفته است.
تألیف کتاب در زمینه مهندسی مکانیک توسط علی رسولی دیگر عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر که با هزینه شخصی چاپ شده و تألیف کتاب ریاضی توسط نگین پویانفر دیگر عضو باشگاه از دیگر دستاوردها و افتخارات است.
آنا: آیا باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر دستاورد و محصول شاخصی دارد و برنامه و دستور کاری جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟
عباسزاده: در حال رایزنی هستیم تا محصول ابداعی نجفیزاده به مرحله تجاریسازی برسد و یکی دو مورد تولید محصول توسط مهدی احمدی عضو سابق هیئت علمی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی و شیمیایی وجود دارد و پروانه بهرهبرداری از وزارت بهداشت را نیز اخذ کرده و در مرحله جذب سرمایهگذار و تجاریسازی قرار دارد.
سیاستها و برنامههای ابلاغی ستاد مرکزی را نیز سرلوحه کار خود قرار داده و در حوزههای پژوهشی و فناوری، راهنماییهای مناسبی از سوی مسئولان دریافت کردهایم.
آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمنهای علمی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروههایی برخوردارید، ارزیابی شما از کارکردهایشان چیست و آیا برنامهای برای پیشرفت آنها دارید؟
عباسزاده: با قرارگرفتن انجمنهای علمی دانشجویی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان فضای مناسبی برای فعالیت این انجمنها به تفکیک خواهران و برادران ایجاد کردیم. اعتباری مازاد بر اعتبار و بودجه مصوب باشگاه نیز توسط رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر اختصاص یافت که برای تجهیزات اتاقهای انجمن تدارک دیده شد که بالغ بر ۳۰۰ میلیون ریال بود و امکانات سمعی، بصری، رایانه، میز کار و ... را شامل میشود.
۱۱ انجمن فعال داریم
البته انجمنهای علمی در چند سال گذشته از فعالیت بازایستاده بودند که توسط سازمان مرکزی از ۱۴ انجمن ۱۰ انجمن به حالت تعلیق درآمده بود و پس از آغاز فعالیت جدید توسط باشگاهها، چهار انجمن فعالیت خود را از سر گرفتند.
در نامهای به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی خواستار فعالیت ۱۰ انجمن شدیم که پس از بررسیهای صورت گرفته برای هفت انجمن دیگر مجوز فعالیت دریافت کردیم و سه مورد نیز به دلیل پذیرش نشدن دانشجو لغو شد و اکنون ۱۱ انجمن فعال داریم و برنامههای زیادی برای آنها تدارک دیدهایم که امیدواریم پس از ریشهکنی کرونا شاهد فعالیتهای چشمگیر آنها باشیم.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/